Cosmetische behandelingen die nu populair zijn

Geplaatst op

Er zijn de laatste decennia heel wat mensen bijgekomen die een cosmetische behandelingen ondergaan hebben. Het was eerder een niche branche, maar deze heeft de laatste jaren behoorlijk van zich laten horen. Wanneer we kijken naar de meest populaire behandelingen, dan zijn dat de zogeheten injecteerbehandelingen, denk aan Botox en fillers. Veel mensen noemen deze behandelingen injectables. Ze vertalen het Nederlands woord naar het Engels omdat dit meer modieus en vlot klinkt en daarbij minder medisch en wellicht schrikaanjagend. We nemen even wat populaire behandelingen met je door. 

Wat zijn fillers en wat heb je eraan? 

We beginnen met een van de meest populaire behandelingen : fillers. Wat zijn dit precies? Het zijn injecties met hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigenstof die ook door het lichaam met de tijd weer afgebroken wordt. Daarom moet je ook om de zoveel tijd voor een herhaalbehandeling gaan. Waarom deze stof gebruikt wordt bij fillers is gelegen in het feit dat deze zich aan water bindt. Oftewel fillers trekken vocht aan. Daarmee is het mogelijk geworden om volume in het gezicht, bijvoorbeeld onder de ogen, terug te brengen, waardoor er een meer jeugdige uitstraling ontstaat. Het werk ook erg goed om rimpels weg te werken. Daarbij versterken fillers de buitenste huidlagen. Eigenlijk heel mooi spul dus. Wel even uitkijken dat je er niet teveel van laat inspuiten, bijvoorbeeld in je lippen, want dan krijg je van die mooie Katrien-Duck-lippen. 

Botox is een blijvertje 

Je hoort het wel eens: ’het werkt me op de zenuwen’. In relatie tot Botox zul je die uitspraak niet snel horen. Toch zou dat wel gepast zijn, want botulinetoxine is een neurotoxisch gif. Dit wordt gemaakt door de clostridium botulinum bacterie. Er zijn echter meer bacteriën die botulinetoxine kunnen produceren, namelijk:  c.butyricum, c.baratii en c.argentinense. 

Botox wordt sinds de late jaren tachtig gebruikt en juist in het begin dat het middel gebruikt werd, zagen we dat er veel mis mee ging: platgespoten gezichten van bekende mensen zonder expressie, het was allemaal niet zo fraai. Tegenwoordig is men er een stuk voorzichtiger mee. Vooral in Europa waar de kunstmatige look niet zo populair is als in Amerika; ‘opfrissen’ is in de ‘oude wereld’ het toverwoord. Ook Botox wordt naar verloop van tijd door het lichaam afgebroken. Je zult dus net als bij fillers voor herhaalbehandelingen moeten gaan om rimpels de baas te kunnen blijven. Kijk wel even uit met allergieën. Het is goed om van jezelf te weten of je allergisch bent voor de genoemde stoffen. Neem contact op met een arts hierover. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante blogs waar je meer aan hebt. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ allergiecentrum.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden