Een mooier gebit voor iedereen

Geplaatst op

Cosmetische behandelingen bij de tandarts worden steeds populairder. Dit komt omdat veel mensen een mooi en stralend gebit willen hebben. Tanden zijn namelijk een belangrijk onderdeel van je uitstraling. In deze blog bespreken we enkele cosmetische behandelingen waarmee de tandarts je kan helpen. 

Tanden bleken

Een van de meest populaire cosmetische behandelingen bij de tandarts is het tanden bleken. Deze behandeling zorgt ervoor dat verkleurde tanden weer stralend wit worden. De tandarts maakt gebruik van een bleekmiddel dat de verkleuringen in de tanden oplost. Hierdoor krijg je weer een stralend wit gebit.

Facings

Facings zijn dunne laagjes porselein of composiet die over de tanden worden geplaatst. Hierdoor kunnen tanden worden verlengd, verbreed of opgevuld. Facings worden ook vaak gebruikt om scheve tanden te camoufleren. Het voordeel van facings is dat ze een natuurlijk uitziend resultaat geven en dat ze duurzaam zijn.

Kronen

Een kroon is een kapje van porselein of zirkonium dat over de tand wordt geplaatst. Kronen worden vaak gebruikt bij beschadigde tanden of tanden die zijn verkleurd. De kroon zorgt ervoor dat de tand weer sterk en mooi wordt. Vraag je tandarts ernaar. 

Orthodontie

De orthodontist biedt cosmetische behandelingen die worden gebruikt om scheve tanden recht te zetten. Dit kan worden gedaan met behulp van een beugel. Een beugel zorgt ervoor dat de tanden op de juiste plek komen te staan. Hierdoor krijg je een mooi en recht gebit. Er bestaan tegenwoordig ook onzichtbare beugels, die worden achter de tanden geplaatst. 

Implantaten

Implantaten zijn kunstwortels die in de kaak worden geplaatst. Hierop kan een kroon, brug of kunstgebit worden geplaatst. Implantaten worden vaak gebruikt bij het vervangen van missende tanden. Het voordeel van implantaten is dat ze duurzaam zijn en een natuurlijk uitziend resultaat geven.

Verzekering

Neem voor een tandartsverzekering contact op met je verzekeraar om er zeker van te zijn of bepaalde kosten voor een behandeling vergoed worden ja of den nee. 

Wil je een van de hierboven genoemde behandelingen laten doen? Tandarts Amsterdam helpt je graag verder met informatie over een geschikte cosmetische behandeling. Geef wel altijd aan of je een allergie hebt of niet. Meestal vragen ze hier ook wel na.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante blogs waar je meer aan hebt. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ allergiecentrum.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden