Het geheim achter een stralende lach

Geplaatst op

In onze voortdurende zoektocht naar de perfecte glimlach, is tanden bleken in Rotterdam uitgegroeid tot een van de populairste cosmetische tandheelkundige procedures. Maar wat is het precies, en hoe zorgt het voor die stralend witte tanden?

Wat is tanden bleken en hoe werkt het? 

Tanden bleken is een proces waarbij verkleuringen op de tanden worden verwijderd om een wittere glimlach te creëren. Het werkt door een bleekgel aan te brengen, die actieve ingrediënten zoals waterstofperoxide of carbamideperoxide bevat. Deze chemicaliën breken de moleculen af die verkleuringen veroorzaken, waardoor de tanden lichter worden zonder het tandoppervlak te beschadigen.

Terug in de tijd en de verschillende bleekmethoden 

De wens om wittere tanden te hebben is niet nieuw. Al in de oudheid probeerden mensen hun tanden te bleken met diverse huismiddeltjes. De moderne tandenbleektechnieken begonnen zich te ontwikkelen in de late 20e eeuw. Dit begon dus toen de tandartsen waterstofperoxide gebruikten voor tandvleesbehandelingen en ontdekten dat het ook tanden witter maakt. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten bleekmethoden beschikbaar:

  • In-office bleaching: dit gebeurt in de tandartspraktijk, waarbij een hoge concentratie bleekmiddel wordt gebruikt voor snelle resultaten.
  • Thuisbleekkits: verstrekt door tandartsen, bevatten deze kits een lager percentage bleekmiddel en worden over een aantal weken thuis gebruikt.
  • Over-the-counter producten: deze producten bevatten de laagste concentratie bleekmiddelen en bieden subtiele resultaten over een langere periode.

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen zoals hogere of lagere kosten, gebruiksgemak en de effectiviteit van de resultaten. Professioneel bleken onder toezicht van een tandarts wordt vaak aanbevolen voor de veiligste en meest effectieve resultaten.

Gevoeligheid na het bleken 

Een veelvoorkomende bijwerking van tanden bleken is tandgevoeligheid. Dit gebeurt wanneer de bleekmiddelen tijdelijk de dentinekanalen blootleggen, wat leidt tot gevoeligheid voor temperatuur en druk. Gelukkig zijn er strategieën om deze gevoeligheid te minimaliseren, zoals het gebruik van desensibiliserende tandpasta’s voor en na de behandeling. Ook het nauwkeurig volgen van de aanwijzingen van de tandarts valt onder de strategieën.

Een leuk feitje

Wist je dat de wens voor wittere tanden teruggaat tot het oude Egypte? Egyptenaren maakten zelfs hun eigen bleekpasta met wijnazijn en gemalen puimsteen!

Geniet van een stralende lach

Hoewel het bereiken van een heldere witte glimlach een aantrekkelijke gedachte is, is het belangrijk om professioneel advies in te winnen voor het veilig bleken van tanden. Met de juiste zorg en de juiste methode kan iedereen genieten van de voordelen van een stralende lach. De gezondheid van je mond is net zo belangrijk als de schoonheid van je glimlach.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante blogs waar je meer aan hebt. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ allergiecentrum.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden